Nybörjare på trummor

Att spela trummor är kanske bland det coolaste som finns. De flesta har någon gång i sin ungdom drömt om att bli trummis i något häftigt rockband. Men det kan dock vara svårt att veta vad man behöver och vad man ska tänka på om man är nybörjare och funderar på att skaffa trumset.

I ett trumset för nybörjare brukar det räcka med att inkludera virveltruma, golvpuka, bastrumma och två hängpukor. Dessutom ska man självklart skaffa cymbaler. Cymbalerna kan dock ibland behöva köpas separat eftersom de ofta tillverkas av olika tillverkare. Köper man begagnat kan det också vara så att den tidigare ägaren är fäst vid sina cymbaler och vill behålla dem. Undersök alltid om cymbalerna du köper är i bra skick eller inte, detta eftersom de oftast inte är möjliga att reparera när det väl uppstått en skada. En skada på en cymbal leder till att ljudet blir fel vilket kan vara förödande för en nybörjare eftersom man då lär sig fel redan från början.

En annan sak man bör införskaffa är en bra och bekväm pall till trummorna. De brukar inte vara så dyra och ingår ibland i paketet om man köper ett trumset. Se till så att den är ställbar och kan anpassas så att det känns bekvämt när du ska använda trumsetet.

Man bör alltid provspela trummorna innan man köper dem för att försäkra sig om att det inte är något fel på dem. Ta gärna med någon som kan spela trummor och som vet hur de ska låta som kan hjälpa dig med detta. Kolla även upp trumsetet på internet och se vad andra har tyckt om det, och kom ihåg att ett trumset inte behöver vara bra bara för att det är dyrt. Allt för billiga trumset är dock heller inte att föredra eftersom de i regel håller låg kvalitet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *