Hip Hop

Hip Hop är en musikstil som växte fram ur den svarta subkulturen i New Yorks fattiga områden under 1970-talet. Genren av musik utmärks av att den ofta innehåller tunga beats, stiliserad rytmik och rap. Rap är den viktigaste delen av Hip Hop och står för rythm och poetry. Det speciella med rap är att man inte riktigt sjunger utan istället “pratar” under framförandet.

En annan sak som utmärker Hip Hop är att det ofta inte används traditionella instrument såsom gitarr, trummor och så vidare. Istället brukar melodin framföras på elektronisk väg utav en DJ eller samplas utifrån andra ljud. Detta har lett till att många bakåtsträvare inte riktigt vill erkänna Hip Hopen som en riktig musikstil.

Den viktigaste personen för hiphopens framväxt är troligen Afrika Bambaataa som även kallas för “father of Hip Hop” eller Hip hopens fader. Han var DJ på de stora kvartersfesterna i Bronx, dessa fester var ofta illegala och elförsörjningen skedde genom att man tjuvkopplade ström från gatlamporna. Rap battles anordnades även av honom som en slags lösning på gängkriminaliteten i området eftersom han ansåg att det var ett bättre sätt att göra upp om än att skjuta ihjäl varandra, vilket man ju måste hålla med om.

Hip Hopen ökade i popularitet i mitten på 1980-talet med grupper som Run DMC. Det nya med dem var att de samplade hårdrockmusik till sin hip hop vilket inte hade gjorts tidigare. Det hjälpte också att de gjorde en duett med den mycket framgångsrika metalgruppen Aerosmith, nämligen låten Walk This Way.

Hip Hopen har också genom åren haft en stark politisk profil vilket inte minst manifesterades i grupper som Public Enemy och artister som Tupac. Den fick ett enormt uppsving också i Europa och Sverige i och med att filmen 8 mile släpptes år 2002. Filmen skildrar den vita rap-artisten Eminems uppväxt och liv.

5 Responses to Hip Hop

 1. Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde kıyma makinesinde biber çekmeye çalışan kadın elini
  makineye kaptırdı. Eli sıkışan kadını.

 2. Josephprona says:

  Gultekin Ben Gultekin Ben

 3. Davidcet says:

  Обучение менеджеров маркетплейсов https://обучение-менеджер-маркетплейсов.рф/
  – курсы бесплатно и платно по работе на маркетплейсах Вайлдберриз, Озон, Яндекс.Маркет и т.п., и получение профессии для начинающих “Менеджер маркетплейсов”, на курсе обучат аналитике, различные форматы продвижения товаров уже через короткое время, получите популярную профессию в дистанционном формате и получите навыки маркетинге, чтобы зарабатывать деньги и оказывать помощь бизнесменам; в курсе изучается продвижение карточек, выстраивание стратегии продаж, взаимодействие с поставщиками, нюансы площадок, после окончания профессионального курса вы получаете сертификат и диплом, цены и отзывы указаны по ссылке.

Leave a Reply

Your email address will not be published.