Skaffa rätt musikutrustning

Idag räcker det inte att bara spela ett instrument såvida man inte ska ingå i en orkester och lyda dirigenten. Musiker nuförtiden har ofta en egen studio och behöver då skaffa sin egen utrustning för att kunna jobba ostört. I slutändan är det viktigt att resultatet även förmedlar den rätta känslan och då krävs bra datautrustning, ljudisolering och ett bra inspelningsprogram. Innan man investerar massor av pengar i bra utrustning kan det vara klokt att ha en hum om vad som passar en själv. Då kan man först hyra både instrument och andra delar innan man senare köper det själv. På så sätt är man säker.

Ljudisolera

Att ljudisolera sin studio, skänker inte bara en glädje till grannarna utan ger även ett bättre ljud eftersom det annars ger ett eko mot väggarna och skapar ett sämre resultat.

Datautrustning

Idag kan man skapa en hel orkester bara genom att ha rätt dataprogram. Därför behöver man faktiskt inte ens spela instrument själv. Man måste även ha ett bra redigeringsprogram som man kan ladda ned till sin dator. Med rätt program kan man både skapa sin musik, mixa den och lägga till röster och andra ljudeffekter. Därför är dessa mycket populära hos Dj:s världen över. Många av programmen kan man antingen ladda ned gratis eller köra under en provperiod innan man köper dem.

Mikrofonerna

Mikrofoner finns i olika varianter. Dels den man håller i handen som på den gamla goda tiden, dels den minimala som man fäster på eller under kläderna som passar vid intervjuer och liknande. Sedan har man shotgunvarianten som fästs på kameran. Den som är vanligast för musikaliska sammanhang är dock den förstnämnda. Allt beror på vad man skall göra. Mikrofonen har en stor betydelse för en bra ljudupptagning så det är värt att ha en effektiv modell.

Ljudkort

En annan viktig komponent vid musikinspelningar är ett ljudkort. Man stoppar in dem i datorn för att brus och bakgrundsljud inte ska påverka inspelningen för mycket. Ett ljudkort som man köper till och sticker in är oftast av bättre kvalitet än det som redan är inbyggt i datorn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *