Musikprojektet för kvinnor

Om oss

Musikprojektet kan sägas ha startats upp eftersom kvinnor och tjejer syns för lite på musikscenerna runtomkring i Sverige. Detta vill vi ändra på. Dessutom stödjer projektet på olika sätt kvinnliga musiker, sångerskor eller kvinnliga musikproducenter som önskar skaffa sig ett bredare nätverk och vidareutveckla sin professionella musikaliska karriär. På vägen dit kommer du även knyta många nya kontakter, bygga upp ditt nätverk och lära dig en hel del annat för att lättare etablera dig inom musikbranschen.

Överhuvudtaget borde tjejer och kvinnliga artister backas upp bättre av arrangörer, skivbolag och eventbokare än vad som är fallet idag. Om man undersöker och studerar antalet kvinnliga artister och band på musikfestivaler i Sverige kommer man snabbt inse att jämställdheten lyser med sin frånvaro på Sveriges musikscener och festivaler. Förbättringar har gjorts och alltfler kvinnliga artister bokas idag i jämförelse med tidigare. Dock är det fortfarande en lång väg att gå för att nå siffrorna 50/50. Senaste statistiken från 2016 visar en klar förbättring och ett större antal bokningar av kvinnliga artister och band. Men det räcker inte.

Musiken – är en del av livet

Musik kan skapas av glädje, sorg, ilska, frustration, sexualitet, normbrytande, revolterande eller vad som helst annat som tillhör livet. Sånger, melodier och rytmer som betyder något för åhöraren skall kännas i magen. Det tycker i alla fall vi på som arbetar här. Vi ämnar vara din språngbräda in mot scenljuset, musiken och publiken. Hela konceptet bygger på att vara en informationsplats för att underlätta för tjejer och kvinnor att få uppbackning, skapa kontakter och ge alla kvinnliga artister utökade möjligheter att utveckla ert musikaliska skapande.

Konsultering, workshop och nätverkande

Att få in en fot, att knyta nya kontakter och att vidareutveckla sin musikaliska ådra är alla grundförutsättningar för att lyckas inom musikbranschen. Konsultering och stöttning kommer projektet framförallt att stå för och vara din stöttepelare i musikbranschen. Vi är din hjälpande machete i musikdjungeln och röjer väg för att just du eller ditt band skall få mer speltillfällen, hitta rätt skivbolag och verkligen vara på rätt plats vid rätt tillfälle och bli upptäckta av flera lyssnare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *